EGY INGYENES AJÁNDÉK PDF Print E-mail

CrossRed


A megváltás Isten ingyenes ajándéka számodra, az Ő egyszülött Fia, Jézus Krisztus által. A megváltást nem érheted el munka által, és úgy sem, hogy Istennek megpróbálod bebizonyítani saját jóságodat. Csak akkor lesz ez elérhető számodra, ha Jézus Krisztus elfogadása előtt elismered, hogy bűnös vagy, és elfogadod, hogy nem tudod megmenteni önmagadat.


Te ismered a szíved állapotát, és Jézus is ismeri azt. Ő azt mondta, "ismerem munkálkodásodat." Sokatokat Ő most arra hív, hogy térjetek meg, változzatok meg, adjátok át neki az életeteket, még mielőtt végleg elszállna az utolsó esélyetek. Isten ítéletének megismerése előtt, most, ebben a pillanatban arra bátorítalak, hogy miközben a Szentlélek szól a szívedhez, - ha nem vagy biztos a megváltásodban, a Jézussal való kapcsolatod létezésében - akkor azt szeretném, hogy gyere, és imádkozz Istenhez. Imádkozz, hogy Isten dolgozzon a szívedben, és hogy a vele levő kapcsolatod jó legyen. Megbizonyosodhatsz arról, hogy ha a mai napon meghalnál, akkor az Úrhoz kerülnél. Vagy ha Isten ma este elvinné innen az Ő gyülekezetét, akkor te az Ő királyságában örökké vele lehetnél.


Itt egy javaslat az imádságra:

Atyám, hozzád fordulok, beismerem bűnömet és kérem a Te megbocsátásodat. Köszönöm Uram, hogy azt ígérted, hogy ha megvallom bűneimet, akkor Te hűségesen megbocsátasz nekem, és megtisztítasz minden bűnömtől. El akarok fordulni bűneimtől, és neked tetsző életet szeretnék élni. Ezért a Te segítségedet kérem, Uram. Kérlek, hogy a Szentlelked által adj erőt nekem, hogy a helyes úton járjak.

Köszönöm, hogy Jézus Krisztus meghalt a kereszten, ezáltal megfizetve bűneim árát, és utána feltámadt a halálból. Most elfogadom Őt Megváltómnak, Uramnak és barátomnak.


Köszönöm, hogy azt mondtad, hogy ha valaki hozzád fordul, azt Te semmiképpen sem fogod elutasítani. Köszönöm, hogy Krisztusban új életet adtál. Átadom magam neked. Tégy azzá, akivé Te akarsz, Jézus nevében. Ámen.A következő lépés:


Ha Megváltóddá fogadtad Jézus Krisztust, akkor újjászülettél. A következő dolgok pedig segíteni fognak abban, hogy keresztényként növekedni tudjál:


IMÁDKOZZ – az ima az Istenhez vezető közvetlen telefonvonal. Fontos, hogy minden nap minél több időt töltsünk vele. Filippi 4:6

OLVASD A BIBLIÁT – A Biblia Isten szerelmes levele. Minél többet olvasod, annál jobban fogod szeretni Őt. 1Péter 2:2


KÖZÖSSÉG – olyan barátokra van szükséged, akikkel közös hitetek van, és akik bátorítani tudnak. Ezért nagyon fontos egy olyan jó, biblikus gyülekezetet találni, ahol más keresztényekkel is találkozhatsz. Zsidó levél 10:24-25

BIZONYSÁGTÉTEL – oszd meg Jézus Krisztusban való hitedet másokkal is. Imádkozz azért, hogy az Úr megmutassa, hogy hogyan és mikor tegyél bizonyságot róla. Márk 16:15

 

 

 
RocketTheme Joomla Templates