MIBEN HISZÜNK PDF Print E-mail

bible_1

 

A Calvary Chapel (Golgota) gyülekezet Jézus Krisztus vezetése alatt levő hívők közösségeként jött létre. Legfőbb óhajunk Krisztust megismerni, és az Ő hasonlatosságára formálódni a Szentlélek által. Nem vagyunk felekezet, de nem is állunk a felekezetekkel szemben. A hitbeli különbségek túlhangsúlyozását azonban nem helyeseljük, mert ez vezetett Krisztus testének megosztásához. Hisszük, hogy a keresztény közösség egyetlen igazi alapja az Ő (agapé) szeretete, amely nagyobb minden általunk vélt különbségnél, és ami nélkül nincs jogunk magunkat keresztényeknek nevezni.

Hisszük,
hogy Isten imádata Lélekből kell jöjjön. Ezért rugalmasak maradunk, és dicsőítés közben a Szentlélek vezetésére bízzuk magunkat.

Hisszük,
hogy Isten imádatához ihlet szükséges. Ezért nálunk a zene nagyon fontos helyen áll Isten dicsőítésében.

Hisszük,
hogy Isten imádata értelmes kell legyen. Ezért alkalmaink alatt Isten Igéjének tanítása kiemelt fontosságot élvez, hogy Ő adjon nekünk útmutatást arra, hogy hogyan kell Istent imádni.


Hisszük,
hogy Isten imádata gyümölcsöző. Ezért Isten életünkben megnyilvánuló szeretete az, amely leginkább megmutatja, hogy mi valóban Őt imádjuk és dicsőítjük.


 
RocketTheme Joomla Templates