CHUCK PÁSZTOR ÉLETÉRŐL PDF Print E-mail


pastorchuck 1

Chuck Smith alapitotta a Calvary Chapel mozgalmat. Több mint hatvan éven át tanitotta a Bibliát.

2013. oktober 3-án átköltözött ütött-kopott földi hajlékából abba a dicsőséges palotába, amit Isten

készitett neki.  Élete során több mint 50 könyvet irt, és bibliatanitásait világszerete hallgatják a The Word For Today rádión keresztül.

Chuck Smith lelkipásztor 1965-ben kezdte el szolgálatát a costa mesa-i Calvary Chapel gyülekezetnél. Akkor még csak 25 ember vett részt az alkalmakon. Ez a kis gyülekezet úgy megnőtt, hogy ma már egy több mint 2000 férőhelyes épület majdnem minden este megtelik az ide látogató hívőkkel. Chuck pásztor kezdettől fogva szívesen, személyválogatás nélkül fogadott fiatalt és időst, miközben a hangsúlyt Isten Igéjének tanítására helyezte. Egyszerű és nagyon tiszta biblikus megközelítése hetente 25,000 embert vonz a gyülekezetbe.

Chuck pásztor őszinte együttérzéssel helyet adott a hippiknek és a szörfösöknek mind a szívében, mind az otthonában. Ez aztán a Szentlélek mozgalmává terebélyesedett, amely a nyugati parttól a keleti partig terjedt, és általa fiatalok ezrei tértek Jézus Krisztushoz. Az új hívők ezen generációjához tartoztak olyanok, mint Greg Laurie, Mike MacIntosh, Raul Ries és Skip Heitzig, valamint több száz jelenleg is munkálkodó pásztor, akiknek ma már saját gyülekezeti szolgálata van.

 

 

 

 
RocketTheme Joomla Templates